Att tämja en häst

Min pappa berättade. Vet inte om han hittat på det eller om det är sant…

Att tämja en häst

Det sägs att när indianerna ville tämja en häst, band de fast hästen med en tam åsna med ett rep runt halsen. När hästen kände repet runt halsen satte den av i galopp med den stackars åsnan i släptåg.
När hästen lugnat sig och sprungit sig trött stannade den och började äta gräs. Då började den lilla åsnan att sakta gå hemåt. Varpå hästen blev rädd och skenade iväg igen med den stackars åsnan i släptåg. Tills den lugnade sig och stannade och började äta. Varpå den lilla åsnan återigen började sin väg hemåt till indianernas by. Och så fortsatte det.
Ungefär vid tredje dagen. Kom äntligen den lilla envisa åsnan hem med en tam häst i släptåg.
20/7-21

Så många gånger jag varit åsnan
Ofta är jag både häst och åsna

Detta inlägg postades i Cristina Fuentes. Bokmärk permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *