Millesgården

På Lidingö ligger klassiska Millesgården. Det är alltid en speciell upplevelse att besöka denna gamla konstnärsbostad med museum och dess spektakulära trädgård som för tankarna till medelhavet.
Pow
Just nu pågår en glasutställning med nutida glaskonst. Det är speciellt några verk som sticker ut i utställningen, det är till att börja med Pow av Birgitta Ahlin och Sirkka Lehtonen. Att stå nära verket känns som att stå nära en frusen detonation av glassplitter efter att någon tappat en enorm glödlampa. Men det är inte obehagligt, mer en stor fågelsvärm som lyfter, en svärm av glassplitterfåglar.

Camilla Caster, handsoffaEtt annat verk som berör är Icke exkluderande design av Camilla Caster
Varma händer av glas, avgjutna av en äldre kvinna, ligger redo att hålla ens hans i en soffa. En rolig och tänkvärd upplevelse i glasform. Det lilla enkla som kan betyda så stor skillnad. Det känns lite som jag både ger och får värme när jag håller handen. Lite kuslig känsla är det också.

text Albin Axén

Detta inlägg postades i Albin Axén, Konst. Bokmärk permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *