När krasch blir konst

”Underart” av  Olle Strandberg, Cirkus cirkörs regissör och konstnärlige ledare handlar om en krasch. Han själv stod på huvudet i ett hopp och skapade föreställningen utifrån den upplevelsen. Att komma tillbaka. Så här beskrivs den på hemsidan.
Underart med Cirkus cirkör på Dansens hus 2014

Underart med Cirkus cirkör på Dansens hus 2014

”I Underart medverkar sju artister som alla har en anknytning till Olles krasch. Med erfarenheter från världens främsta cirkusscener blandar de balansakter, akrobatik, street dance, jonglering och intensiva fikapauser med specialskriven livemusik. Inspirerade av sina egna och varandras kraschlandningar hittar artisterna nya, lustfyllda och oväntade sätt att utforska misslyckandet. På scen medverkar också musikduon Ripple & Murmur med sin specialskrivna episka indiepop.”

Jag tycker det är en fin grund att bygga på men hur är den att uppleva? Ledsamt kan jag konstatera att den berör väldigt lite särskilt med tanke på just anledningen till uppkomsten. Musiken förför mig dock.
Passa på att se dem på turnén de gör i landet nu och avgör själv.

Trailer.

Detta inlägg postades i Anita Emthén Norrblom, Dans och taggades , , , . Bokmärk permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *