Dans i kaos och förfall

En industribyggnad i Hälsingland gav Örjan Andersson och medskaparen av verket, den brittiska kompositören Sam Salem, inspiration till ”Residual bits of sunlight”.
Residual bits of sunlight av Örjan Andersson på Kulturhusetstadsteaterns scen

Residual bits of sunlight av Örjan Andersson på Kulturhusetstadsteaterns scen

De fem dansarna, varav en kvinna, rör sig i ett förtätat landskap där man anar undergång och förfall, själsligt men framförallt kroppsligt. Det är en köttbit till dans vi får se. Och rekvisitan på scenen används flitigt. Det knuffas omkull tunga hinder i trä och sparkas och sopas med träflis, dansarna skapar en del av ljudbilden med sina egna kroppar och kastar och lyfter varandra samt söver varandra genom beröring. Det är tilltalande och då och då vackert och skört i det skitiga. Men också ganska dovt och helhetsmässigt aningen blekt. Jag saknar riktig dans som Örjan Andersson brukar leverera.Stundtals genom att använda pumpande musik.
Så det svaga i denna föreställning är just kostymen (Nina Sandström) och musiken av Sam Salem.

Detta inlägg postades i Anita Emthén Norrblom, Dans och taggades , , , . Bokmärk permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *