Cullbergbalettens ”Works” – Ett mästerverk i två delar

”Works” består av två delar. I den ena delen – ”Tones & Bones” med koreografi av Stina Nyberg – bjuds det på ett fritt flöde av individuella kroppar, avsiktligt osynkroniserade med varandra, där varje dansare har olika kläder (från neon till brunt och lila) och uttrycker sin personliga energi till en musik som egntligen inte är musik, snarare en rytm av ljudefekter från slagverk och digitala instrument.

Den andra delen – ”11th floor” av stjärnkoreografen Edouard Lock – kontrasterar starkt mot föregående del genom sin eleganta Noir-känsla från ett jazzigt 50-tal med svarta kläder, stramare hållning och exakta koreografier, där smidiga kroppar möts och stryker mot varandra för att plötsligt separeras.

Hela föreställningen utförs av fenomenala dansare som visar vägen för en briljant dansföreställning.

Läs mer på Dansens hus hemsida.

Detta inlägg postades i Dans, Stefan Loå. Bokmärk permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *