Teknisk duett X2

Ludvig Daaes på Dansens hus 2014

Ludvig Daaes på Dansens hus 2014

Koreografen och dansaren Ludvig Daaes idé om att dansa duett med sig själv visar sig vara underhållande. Projicerad på duk är han den perfekte danspartnern, moderatorn och kommentatorn till verket han live själv utför. Bakom kameran och med fria redigerarhänder står Joanna Nordahl. Det var flera år sedan de filmade och när Ludvig Daae äntrar scenen tar det ett par minuter innan jag förstår att det är samma person. Tiden har förändrat. Men verket håller.
Joseph på Dansens hus

Alessandro Sciarroni i Joseph på Dansens hus 2014

Italienske Alessandro Sciarroni kommer tyst in på scenen och riktar kameran mot publiken, låter oss agera fond, varpå han låter en låt och en specialeffekt på Mac:en samspela medan han rör sig på scenen. Detta är inte en skolad dansare utan en hipsterskäggig performance-artist i höga (snygga!) jeans som vill röra sig framför kameran för att testa de tekniska möjligheterna, provocera och detta gärna inför livepublik. Alltså en utöver den som sitter och ser honom. När han via chat-roulette, bjuder in valfri världen-över-person att se honom dansa iförd en Läderlappskostym kan det sluta hur som helst. Klumpen i magen när personerna vimlar förbi och utbrister det ena och det andra. I detta fall slutar det vackert och åskådaren som stannar kvar kallar Alessandro vacker – en komplimang han återgäldar.
Detta inlägg postades i Anita Emthén Norrblom, Dans och taggades , , . Bokmärk permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *