Konstnärens vedermödor, vecka 6

Världens nära förestående undergång är en charmerande sak. Enligt mayakalendern ska den äga rum i december 2012…

(c) Joakim Ceder 2012

…eftersom cyklerna av trettondagarsveckor som kombineras med den heliga tzolkinkalendern om tjugo gudamånader (tänk er zodiaken på speed) sammanfaller med solkalendern Haab som har 365 dagar – vilket inträffar vart 52:a år – och detta sammanträffande frontalkolliderar i sin tur med de astronomiska beräkningar som mayaprästerna var så duktiga på med resultatet att världen straxt går under med pukor och panflöjter. Party! Kom som ni är. Därför låter jag mitt tidsur stöttas helt temporärt av ett mayaindianskt maskineri. Den del av mig som tolererar livet tills vidare men inte finner det vara en livsnödvändighet finner detta förtjusande.

(c) Joakim Ceder 2012

Jag har avslutat kronan på urverket, som har drag av glas-gips-älghorn.

(c) Joakim Ceder 2012

(c) Joakim Ceder 2012

Efter jordens undergång ska en ny och bättre värld födas, trodde Maya, efter ett storbyk utan like då allt vidrigt i den gamla världen hälls ut som slask. Efter dessa lögartider skola en ny och bättre värld uppstå. Jag har börjat måla orkidéer. (Blöt, glittrig färg!) Få se vart de leder.

Joakim Ceder

Detta inlägg postades i Blomsteräng, gallery, Joakim Ceder, Konst, Uncategorized och taggades , , , , , . Bokmärk permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *